Screenshot 2022 09 30 at 11 29 35
Webp net resizeimage 7 scaled
Screenshot 2022 11 15 at 14 23 33

Program

Filtre
Marie Lydie Thomas Cato MG 5309
Marie Lydie Thomas Cato MG 5309
Læs mere

Holberg Goes Black

Reading Event
25.11.22 – 26.11.22
Afro-dansk reading festival
DSC1370 lille copy
DSC1370 lille copy
Læs mere
forestilling
02.12.22 – 20.12.22

Kannibalen

Hanin 01 highres
Hanin 01 highres
Læs mere
forestilling
20.01.23 – 11.02.23

Den anden arabiske kvinde

3 C4 B1681
3 C4 B1681
Læs mere
forestilling
10.03.23 – 31.03.23

Som Brødre

Reading festival
11.05.23 – 13.05.23

Pink Pavilion

Image00001
Image00001
Læs mere
forestilling
31.05.23 – 21.06.23

Imperiets tropper

Tidligere

 • Lanceringsfest
  August
  2022
  August
  2022

  Den 24 august kl:17:00 skiftede Teater Grob officielt navn til Blaagaard Teater. Det skete med en lanceringsfest hvor gården var fyldt med gæster. Der var indslag fra den kommende sæson, taler med dans og musik. 

  Teatrets nye navn trækker tråde tilbage til 1700-tallet, hvor Blågård Slot blev opført på Nørrebro med blå tegl på taget, deraf navnet. Omridset af det gamle teater kan stadig ses tydeligt i baggården til Blaagaard Teater.Nørrebrogade 37 har gennem tiden huset forskellige teatre. I 1912 blev Nørrebro Biograftheater opført, i 1980 overtog Københavneren bygningen, i 1995 var det Kaleidoskop, der gav bygningen videre til Teater Grob i 2009.Blaagaard Teater står altså på både et historisk og scenekunstnerisk fundament og sætter fra 2022 scenen for den historie, vi skriver lige nu. Blaagaard Teater vil udforske nye måder at lave teater på, invitere nye kunstnere på scenen og nye publikumsgrupper ind i salen.

  På programmet så gav teaterdirektør Sargun Oshana en tale, efterfulgt af Wahid Sui Mahmoud, Hanin Georgis, Naima Yasin & Ingrid Baraka. 

  Billederne er taget af Simone Ballan. 

  Læs mere
  DSC7534 7
 • Dobbelt V
  August
  2022
  August
  2022

  I et forsøg på at blive verdens bedste far for sine børn, gør en mand status over sin egen opvækst. Kan man skabe sin egen forældrerolle eller er man dømt til at gentage sine forældres fejl? Hvad stiller man op med et ophav i røre og hvordan navigerer man blandt tusind stemmer? Gennem sang, show og konfetti tager hovedpersonen W publikum med på en medrivende rejse fra Jordan til Lindevang og fra søn til far, i håbet om at blive et helt menneske.


  Uddrag af sangen CELLER fra forestillingen:

  Jeg føler mig splittet
  et smadret selvbillede
  lyder som en sang jeg ik selv har indspillet 
  mit liv tegnet op
  tegnet op omkring mindet.

  Jeg kan ikke genkende billedet
  knækkede op omkring mindet
  som stregen i midten af w’et
  voksede op imellem verdener
  mellem klasser 
  mellem køn og mellem knuste hjerter

  Læs mere
  Screenshot 2022 08 30 at 11 41 52
 • Baking Race
  September
  2022
  September
  2022

  Racisme er noget klistret stads, og i stedet for at snuppe endnu et holdkæftbolsje, tager to hvide kvinder nu sagen i egen hånd og tager temperaturen på deres egen privilegieblindhed. 

  De brænder nallerne, bliver taget med fingrene i kagedåsen og både taler og har mel i munden! Men de smører ærmerne op og ælter berøringsangsten væk. 

  BAKING RACE er en bage-performance, der med masser af humor, tager fat i diskrimination og racisme i Danmark.


  OBS! BAKING RACE spiller i Støberiet på Blågårds Plads.  
  OBS! Mødestedet er Blaagaard Teater.

  Læs mere
  Baking race 16x9 websize
 • K7
  September
  2022
  September
  2022

  Ekstra rabat i uge 37


  Dansk Teater 300 År, CPH Stage og Applaus har i samarbejde med Golden Days udvidet det populære koncept ’K7 – 7 dages kultur’ til også at omfatte teaterforestillinger.


  På 15 danske teatre, heriblandt Blaagaard Teater, kan unge mellem 18-27 år derfor opleve forestillinger for kun 40 kr. (ex gebyr) i uge 37 (fra 12.-18. september).

  Du kan benytte rabatten på vores åbningsforestilling Dobbelt V og samt vores site-specific forestilling Baking Race ved at trykke på titlerne ovenfor. Læs mere om forestillingerne nedenfor.


  DOBBELT V:

  I et forsøg på at blive verdens bedste far for sine børn, gør en mand status over sin egen opvækst. Kan man skabe sin egen forældrerolle eller er man dømt til at gentage sine forældres fejl? Hvad stiller man op med et ophav i røre og hvordan navigerer man blandt tusind stemmer? Gennem sang, show og konfetti tager hovedpersonen W publikum med på en medrivende rejse fra Jordan til Lindevang og fra søn til far, i håbet om at blive et helt menneske.

  BAKING RACE:

  Racisme er noget klistret stads, og i stedet for at snuppe endnu et holdkæftbolsje, tager to hvide kvinder nu sagen i egen hånd og tager temperaturen på deres egen privilegieblindhed. De brænder nallerne, bliver taget med fingrene i kagedåsen og både taler og har mel i munden! Men de smører ærmerne op og ælter berøringsangsten væk. BAKING RACE er en bage-performance, der med masser af humor, tager fat i diskrimination og racisme i dagens Danmark.

  Læs mere
  K7 2022 Teatre Still Post
 • Tilbage til for evigt
  October
  2022
  October
  2022

  TILBAGE TIL FOR EVIGT er skabt af holdet bag succesforestillingen JEG LØBER, skrevet af Reumertvinder Line Mørkeby.

  Der lever et håb i os
  Og dybt nede i jorden
  Lever vi af en længsel
  Derfor dør vi ikke
  Når alt andet dør
  Derfor vokser der nyt liv frem i os
  Når alt andet er væk

  TILBAGE TIL FOR EVIGT er historien om mennesket som en kærlighedshungrende katastrofe, men også om længslen efter regnbuer, oceanstrømme, vulkaner, vanilje og ilt. Hvad står tilbage, når askeskyen har lagt sig?

  I et særligt lydunivers, hvor publikum med høretelefoner på får hver sin lytte-oplevelse, gror TILBAGE TIL FOR EVIGT et fællesskab mellem de mennesker, der er i salen hver aften. På scenen er tre kroppe, der kæmper for den eksistens, som de selv er med til at underminere. Mens verden kollapser, skal de genfinde en naturlig ro. De skal erstatte fortvivlelse og frustration med nærhed og drømme. Spørgsmålet er, hvordan man nulstiller en verden i fremdrift?

  OBS: Der er røg under forestillingen. Hvis du bruger høreapparat som er monteret på begge ører, beder vi dig henvende dig til personalet i baren, senest en halv time inden forestillingen starter.

  Læs mere
  Screenshot 2022 10 16 at 10 51 18
 • A Seat at the Theatre
  October
  2022
  October
  2022

  BLAAGAARD Teater præsenterer A SEAT AT THE THEATRE


  Et Solidarisk Folketingsvalg? Svesken på venstrefløjsdisken

  Demokrati, inklusion, medborgerskab, indfødsret og politisk repræsentation.
  Det er nogle principper og rettigheder som tiltagende er presset og systematisk forringet for minoritetsetniske borgere i Danmark i sådan en grad, at det ikke kun udgør et demokratisk problem, men har alvorlige konsekvenser for folks selvfølelse og ligeværdighed.

  I denne her valgkamp har vi set flere partier fremhæve mærkesager, som skal være med til at udligne den marginalisering.
  Vi vil gerne vide, hvordan disse spørgsmål og sager prioriteres i partiernes øvrige politiske agenda i et meget højspændt højredrejet politisk arena?
  10% af den voksne befolkning i Danmark har ikke stemmeret. Det synliggør også et ansvar der påhviler resten af samfundet.
  Så hvad vil det sige, og hvad indebærer det ift til at stemme solidarisk for resten af befolkningen?


  Kun 2% af befolkningen er i dag medlem af et parti, og repræsentationen i de lovgivende forsamlinger er horribel.
  For at løse de mange og komplekse problemer, vi som samfund står over for i de kommende år, og genopbygge tilliden til demokratiet og fremme repræsentationen i politik, så kræver det en gennemgribende kursændring.
  Hvordan tænker I jeres profil kan være med til starte denne kursændring?

  Vi stiller vores spørgsmål og I har mulighed for at komme med jeres til Samira Nawa, Christistina Olumeko, Rosa Lund og Jasmin Kaur, og håber det kan være med til at klæde os alle bedre på til dette Folketingsvalg. Der er ingen garanti for en optimistisk samtale, men vi kan 100% blive klogere på det valg, vi skal træffe den 1. november.


  Om panelisterne:

  Samira Nawa er medlem af Folketinget og spidskandidat til Folketingsvalget for Radikal Venstre i København.
  Christistina Olumeko er borgerrepræsentant i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune og folketingskandidat for Alternativet i København.
  Rosa Lund medlem af Folketinget og spidskandidat til Folketingsvalget for Enhedslisten i København.
  Jasmin Kaur er økonomistuderende og folketingskandidat for Frie Grønne

  Naima Yasin & Ingrid Baraka står bag podcasten A Seat At The Table, som de stiftede i sommeren 2017. For at give endnu flere mennesker en plads ved bordet, har de skabt et rum, hvor de inviterer gæster ind, så de sammen kan lære, lytte og udfordre hinanden på nogle af de emner, som optager dem som sorte kvinder i Danmark.

  Læs mere
  A seat at the table
 • Offending the Stage
  October
  2022
  October
  2022

  Sivan Ben Yishai og Sargun Oshana, mødes på Blaagaard Teaters scene for første gang for at læse, optræde, tale og stille spørgsmålstegn ved deres egen rolle i teatret. Fra to forskellige perspektiver, dramatikerens (Ben Yishai) og den kunstneriske leders (Oshana), vil de opføre dele af Sivan Ben Yishais nyeste teaterstykke: "Offending the Stage". I stykket bruger Ben Yishai teaterinstitutionen som udgangspunkt for grundlæggende spørgsmål om magt, autokrati og scenen; om lydighed, tilskuerskab og modstand; om teatret som en institution og en kunstform.
  I publikums deltagelse vil de udføre en åben operation på institutionens korpus og forsøge at finde ud af, hvad det er lavet af; hvad er det, der bringer os sammen igen og igen til dette auditorium? Hvad er det, der forbinder publikum, teatret og samfundet? Og hvad er det, der skal repareres, rykkes op med rode eller genimplanteret?

  Sivan Ben Yishai er en af ​​de vigtigste stemmer på nutidens teaterscener i Tyskland. Født i Tel Aviv i 1978. Sivan Ben Yishai studerede teaterregi og dramatisk forfatterskab i Tel Aviv og Jerusalem, før hun samlede praktisk erfaring på Nissan Nativ Acting Studio og Center for Improvisation Tel Aviv. Nu er hun baseret i Berlin og arbejder som forfatter.

  Sargun Oshana er kunstnerisk leder af Blaagaard Teater. Født i 1984. Kom til Danmark som flygtning fra Irak i 1992. Uddannet skuespiller fra Statens Scenekunstskole, Aarhus 2012. Uddannet teaterchef fra Statens Scenekunstskole, København i 2016.
  Oshana arbejder med populærkultur. 


  Kunstsalon VISION er Bikubenfondens debatformat på kunstområdet.


  Billederne er taget af Luna Stage. 

  Læs mere
  Sargun fb u tekst
 • Holberg Goes Black
  November
  2022
  November
  2022

  Black to Normal præsenterer i samarbejde med Dansk Teater 300 år: Ny afrodansk dramatik og talks på Blaagaard Teater.


  HOLBERG GOES BLACK er performative readings af nye dramatiske tekster.

  Fredag 25. november kl. 18 – 21.30 reading af fire nye tekster af

  Anthony Silva Santos Rodrigues, Maya Ndlaye, Mohamed Ali Osman og Celine Szabó

  Lørdag 26. november kl. 18 – 21.30 reading af fire tekster af Anthony Silva Santos Rodrigues, Maya Ndiaye, Mohamed Ali Osman og Celine Szabó

  Søndag 27. november tager holdet bag HOLBERG GOES BLACK til Odense Teater
  Læs mere her: https://www.odenseteater.dk/op... 


  ”Jeg mener, at dansk scenekunst har behov for en new wave, en nybølge, der smider om sig med spirende, sorte dramatikere, sorte instruktører, sorte sceneteknikere, skuespillere m.m., ellers har jeg svært ved at se, hvordan der kommer balance i, hvem der skriver, producerer, instruerer og iscenesætter dansk teater.”
  udtaler Marie-Lydie Nokouda

    

  Læs mere
  Marie Lydie Thomas Cato MG 5309