Screenshot 2022 09 30 at 11 29 35
Webp net resizeimage 7 scaled
Screenshot 2022 11 15 at 14 23 33

Om os

Kontakt

 • Telefon
  +45 35 30 05 00
 • Mandag & onsdag
  Kl. 10:00 - 15:00
 • Email
  billet@blaagaardteater.dk
Webp net resizeimage 7 scaled

Dit besøg

 • Blaagaard Teater

  Hvorfor Blaagaard Teater?

  Man kan mærke verden lige her på Nørrebro - og man kan mærke verdens dynamik og drama lige udenfor vinduet. Bydelens gader, ansigter og stemmer - de er alle fascinerende og forskellige. Det er nutidens stemmer, der former fremtiden. 

  Nu presenterer vi et nyt kapitel for vores elskede teater. Et kapitel der afspejler det teater vi er i dag og gerne vil vare i fremtiden. Vi skifter navn til Blaagaard Teater. Et transformativt teater, der med fiktionens virkemidler presenterer autentiske fortællinger. Med andre ord. Vi vil gerne skabe oplevelser man kan huske og mærke.Bygningen på Norrebrogade 37 har gennem tiden huset forskellige teatre. I 1912 blev Nørrebro Biograftheater opført, i 1980 overtog Københavneren bygningen, i 1995 var det Kaleidoskop, der gav bygningen videre til Teater Grob i 2009. Teatrets nye navn trækker tråde helt tilbage til 1700-tallet, hvor Blågård Slot blev opført på Nørrebro med blå tegl på taget, deraf navnet. I løbet af de næste mange år var slottet blandt andet et fristed for landets kongelige, en klædedefabrik, et lærerseminar og et teater, indtil bygningen brændte i 1833. Omridset af det gamle teater er stadigt tydeligt ude i vores baggard. Blaagaard Teater står altså både på et historisk og et scenekunstnerisk fundament og sætter fra 2022 scenen for den historie, vi skriver lige nu.

  I den kommende sæson kan man blandt andet opleve et one-man show om at blive verdens bedste far i DOBBELT V, en bagedyst om at ælte berøringsangsten væk i BAKING RACE, og en ny generationsstemme i DEN ANDEN ARABISKE KVINDE, der løsner sig fra det fængslende fordomsfyldte blik og træder ind i en ny frihed. Derudover vælter naturens og katastrofens poesi frem i TILBAGE TIL FOR EVIGT, to brødres kamp med og kærlighed til deres ophav skildres i SOM BRØDRE, KANNIBALEN viser os et altomsluttende mørke og en makaber kærlighed og kultgyseren IMPERIETS TROPPER forvrænger vores fjendebilleder. Sæsonen byder også på livepodcast, teaterfestival og afro-dansk dramatik.

  Rigtig god fornøjelse på Blaagaard Teater!
  Sargun Oshana

  Teaterdirektør 

  MH020314

Medarbejdere

Forhuspersonale
 • Ewin Ukkurt, Octavia Bormann, Julius Sander Knudsen, Tesi Rose Kainamura, Joachim Ballegaard & Mark Emil Jespersen
Bogholder
 • Susanna C. Iversen
 • Bestyrelse

  Blaagaard Teater er et lille storbyteater med et årligt driftstilskud fra Københavns Kommunes Kulturudvalg.

  Jørgen Ramskov forperson (direktør, Producentforeningen)
  Martin H.-H. Bender (direktør, VisitSydsjælland & Møn)
  Morten Westergaard (kommunikationschef, Industriens Pension)
  Lars L. Nielsen (direktør, NielsenNetwork)
  Nastja Arcel (skuespiller)

  Screenshot 2022 10 16 at 00 53 32

Skoler og unge

MHPP0809
MHPP0809

Vores mission er, at så mange unge som muligt, får et levende indblik i teatrets verden. Derfor har vi en række forskellige læringstilbud målrettet elever i udskolingen og på ungdomsuddannelserne.

Sæsonpræsentation

Vi byder hvert år undervisere velkommen til vores sæsonpræsentation, hvor I kan komme og møde nogle af kunstnerne bag kommende sæsons forestillinger.

Rundvisning

Vi tilbyder en rundvisning på teatret og en præsentation af husets og teatrets historie

Karrierefokus

Teatret som arbejdsplads. Få en grundig rundvisning som introducerer teatrets mange arbejdsrum og forskellige arbejdsfunktioner.

Træn jeres præsentation

Hvis I ønsker et forløb som styrker klassens fællesskab og den enkeltes evne til at præsentere og formidle, så kan vi tilbyde et forløb, der har fokus på kropssprog og hvordan I tackler nervøsitet i fx eksamenssituationer.

Teaterbilletter

Kom i teatret til kun 45 kr. pr. person, hvis I er flere end 6 personer, der går sammen. Læs mere om skolebilletter her. Book via billet@blaagaardteater.dk .

Presse

For information og forespørgsler om Blaagaard Teater og skiftende forestillinger, samt pressebilleder i høj opløsning, kontakt PR ansvarlig Firat Jacob Tas på tlf.: 29608286‬ eller firat@blaagaardteater.dk

Download vores pressemappe